SPMU Fresh Full Lips (FFL)

Wat is SPMU Fresh Full Lips?

Fresh full lips is een vorm van semi-permanente make-up die zowel de natuurlijke vorm als de kleur van de natuurlijke lippen van een klant versterkt en definieert.

Het kan ook worden gebruikt om littekens en onvolkomenheden van de lippen te maskeren en om symmetrie te creëren.

Is Fresh Full Lips voor mij?

Het is voor u als:

U bleke, natuurlijke lippen heeft.

Je wilt de contouren van je lippen herdefiniëren

U wilt vollere uitziende lippen bereiken zonder fillers.

Hoe wordt de SPMU FFL service uitgevoerd?

De techniek wordt uitgevoerd met behulp van een SPMU-/tattoo-machine en pigment dat is ontworpen voor de techniek en dat een subtiel, mat, natuurlijk getint effect geeft als eindresultaat.

***(Het is belangrijk om te weten dat Lip Blushing niet zorgt voor een solide lipstick look, maar eerder voor een kleureffect).

Met welk merk werken jullie?

Wij werken met het welgekende merk iColor. Gekend als zeer veilig en van de beste kwaliteit!

Hoe lang duurt de procedure?

De eerste ingreep duurt ongeveer 3-4uur, (voorbereiding en tekenen duren al 1 uur), de touch up vanaf 28 dagen duurt ongeveer 1,5 -2 uur.

Hoe lang gaat het mee?

Uw FFL gaat 1-3 jaar mee, afhankelijk van uw huidtype, uw levensstijl en de nazorg van uw lippen.

Hoe zie ik er direct daarna uit?

De eerste 24-48 uur kan er een zwelling zijn. Terwijl de zwelling meteen begint af te nemen en bij de meeste mensen tegen de volgende ochtend de lippen weer normaal zijn, plan je best 48 uur lang low key te blijven om veilig te zijn!

De kleur zal de eerste week helder of donkerder lijken, maar zal geleidelijk aan zachter en lichter worden.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Als u uw lippen schoon en gehydrateerd houdt, kan er slechts een dun laagje korst verschijnen. Het laagje zal rond dag 3 vanzelf gaan afbladderen en mag niet gelijkmatig exfoliëren.

Gedurende deze tijd kunnen de lippen strak, gebarsten en jeukerig aanvoelen tijdens de genezing. Laat de lippen met rust; plukken veroorzaakt irritatie, kan leiden tot littekens en zal de kleur van het behandelde gebied opheffen met als gevolg oneffenheden en lege plekken creëren.

Laat het gebied op natuurlijke wijze genezen voor het beste resultaat en houd uw lippen ten allen tijde gehydrateerd om ze te helpen kalmeren en te genezen. De geïmplementeerde kleur zal tijdens het eerste genezingsproces met 50-60% vervagen.

Terwijl de lippen aan het afpellen zijn, kan het lijken alsof de behandeling niet goed heeft gewerkt. De kleur kan er zwak uitzien of het kan lijken alsof het pigment is verdwenen.

Waarom? Liptatoeages zijn niet zo diep als een ‘normale’ tatoeage – je nieuwe helende huid bedekt het pigment en wanneer je huid en het pigment zich beginnen te vestigen (tussen weken 2-4), zul je merken dat je liptatoeage terug begint te komen.

Het verdween niet in de eerste plaats; het was alleen moeilijker om door een dikkere helende huid heen te kijken. Als de kleur nog steeds zwak/patchy is op week 5-6, maak je dan geen zorgen! Dit is een delicate tatoeage om te genezen, en daarom doen we 2 sessies.

Genezing is specifiek voor elke klant en het is belangrijk om te beseffen dat je elke 12 / 18 / 24 maanden een kleurboost nodig hebt om de levendigheid van je liptattoo te behouden.

Uw levensstijl, leeftijd, genetica en huidtype zullen bijdragen aan het behoud van uw liptattoo. Als je regelmatig op je lippen bijt, lippenbeschermer gebruikt, zonnebanken gebruikt, geen zonbescherming gebruikt, rookt, anti-verouderingsproducten gebruikt (op je lippen), of je lippen laat opvullen nadat je je lippen hebt laten tatoeëren, zal je liptatoeage sneller vervagen en heb je meer regelmatige touch-ups nodig.

Permanente make-up is een kunst, geen wetenschap. Uw resultaten zullen variëren en het gebruik van lipliner, lipgloss of lippenstift kan nog steeds nodig zijn, vooral bij het dragen van zware dekkende make-up.

Dit is niet noodzakelijkerwijs een onderhoudsvrije behandeling, maar een onderhoudsarme behandeling.

Zijn er instructies voor de verzorging?

Als u gevoelig bent voor koortslip, is het aan te raden om vóór de ingreep een kuur met Valtrex, Acyclovir of Valaciclovir 100mg te nemen om een uitbraak te voorkomen. Dit is op voorschrift en moet besproken worden met je arts. 

Aangeraden kuur: 

Bij iemand die ooit en weing koortslip heeft gehad: 2x/dag 

3 dagen voor de behandeling t/m 3 dagen na de behandeling.

Bij iemand die regelmatig koortslip heeft: 3x/dag 

3 dagen voor de behandeling t/m 7 dagen na de behandeling.

Als men dit niet doet, kan dit gevolgen hebben op de resultaten!

Heb je droge lippen? (Foto sturen)

2-3 dagen voor de behandeling lipscrub + vaseline of balm smeren

Neem geen Aspirine, Niacine, Vitamine E, Vitamine C of Advil/Ibuprofen 48 uur voor de ingreep. Tylenol is OK.

Vermijd de zon en het bruinen een week voor de procedure.

Wat zijn de instructies voor de nazorg?

Breng de aangerade verzorging zo vaak mogelijk aan gedurende 1 week. Laat uw lippen niet volledig uitdrogen, want dit kan leiden tot korstvorming en barsten van het huidoppervlak.

Gedurende 1 uur niet eten;

Gedurende 24u:

  • geen gekruide of pikante voeding
  • Geen alcohol (liefst 48U)
  • Geen warme dranken ( enkel met een rietje)

Gedurende de eerste 7-10 dagen:

  • Geen zon, warmte, stoom, olie, scrub, zeep, creme, makeup of makeupremover
  • Niet zweten (anders krijg je witte vlekken!)

Bij losse velletjes, wegvegen met natte doekjes + vaseline of verzorging.

Gebruik een ice pack bij zwelling.

5 dagenvoor de behandeling, gelieve te verhinderen dat u in een sauna, een zwembad, en het nemen van hete douches/bad gaat.

U kunt uw lippen nat maken (d.w.z. bij het wassen van uw gezicht of mond), maar zorg ervoor dat u geen warm water in de buurt van uw lippen krijgt. Met andere woorden, laat uw gezicht niet onder water in een badkuip weken en laat de douche niet direct in uw gezicht sproeien.

Geen enkele oefening gedurende 24 uur na de ingreep.

Geen lippenvullers gedurende 4 weken na de ingreep.

Schrob niet, krab niet en bijt niet op de plaats van de tatoeage op elk moment tijdens het genezingsproces – dit kan ervoor zorgen dat u kleur verliest die misschien niet te repareren is.

Geen gezichtsbehandelingen of maskers voor 15 dagen, en vermijd ze voor onbepaalde tijd in het lippengebied.

Geen anti-acne producten (d.w.z. Benzoylperoxide, Pro-actief) of oplichtende crèmes (bleekcrèmes) – dit zorgt voor een snelle verbleking.

Geen anti-verouderingsproducten of gezichtsproducten die alfahydroxyls (AHA’s), retin-A, melkzuren of glycolzuren bevatten.

Doet het pijn?

Tijdens de procedure worden verdovingsmiddelen gebruikt om de pijn te minimaliseren door uw lippen te verdoven. De lippen zijn gevoelig voor zwelling door hun gevoelige aard. De zwelling zal meestal in 3-5 dagen afnemen.

Heeft u nog meer vragen?

Mocht u nog meer vragen of vragen hebben, mail ons op info@bodyandsoulpiercing.be.